Inleiding
Elk jaar organiseert Werkgroep Ímpreuná een werkvakantie naar Roemenië. Het doel van deze werkvakantie is in de eerste plaats om de jongeren en begeleiders een fantastische vakantie te geven. Daarnaast om jonge mensen kennis te laten maken met de levenswijze en cultuur van de Roemenen. Een werkvakantie duurt ongeveer 2 weken en vindt plaats in de zomervakantie. De kosten bedragen ca. € 575,- per persoon en de leeftijd is vanaf 17 jaar.

Kamertrainingsproject
De jongeren komen van de straat of uit gebroken gezinnen. Het is heel belangrijk dat deze jongens ook aandacht krijgen van ons, naast de aandacht van de begeleiders. Vaak worden ze door de Roemenen gezien als ‘uitschot’, omdat ze van de straat komen. Onze taak is dus om deze jongeren liefde en aandacht te geven en hen te laten merken dat ook zij belangrijk zijn.

Dit doen we door iedere dag naar hen toe te gaan. Ze wonen in een flat middenin Boekarest. De eerste week verblijven we in Boekarest en gaan we naar hen toe met de tram en de bus. In het begin zal het nog onwennig zijn, maar na de eerste dag is het ijs gebroken en vliegen ze je om de nek als je aankomt. Tijdens ons verblijf in de stad besteden we ook elke dag een aantal uur om Boekarest te bekijken en de cultuur beter te leren kennen. Dit wordt gedaan door een bezoek aan ‘Het paleis van het volk’ (het een na grootste gebouw ter wereld) een rondleiding door de stad, een bezoek aan de markt en het meemaken van een kerkdienst.

De tweede week gaan we kamperen in de bergen of aan zee. De jongens, maar ook de deelnemers hebben het hier fantastisch! De frisse lucht, de prachtige natuur, het camping leven, volleyballen, riviertje, bergen beklimmen of in de zee zwemmen, 's avonds met elkaar bijbel lezen, zingen en bidden, veel, heel veel lachen, samen ontbijten, samen eten koken enz.

Bouwproject
Tijdens werkvakantie 2007 zal er geen bouwproject zijn. Klik hier voor het bouwverslag van 2000!

Verslag
Klik hier voor het verslag van werkvakantie 2006, geschreven door Hannah Oskam.

Interesse?
Helaas, werkvakantie 2008 is vol. Je kan je dus niet meer aanmelden. De werkvakantie is van 28 juli t/m 9 augustus.